Noord-Veluwe

Privacybeleid


De privacy van onze fietsers is belangrijk voor ons

Love to Ride heeft als doel om 's werelds meest impactvolle fietsstimulerings platform te zijn. We streven ernaar om fietsers centraal te stellen in onze missie, waarbij we hun feedback waarderen en continu werken om belangen te beschermen en te bevorderen.

Wij zijn van mening dat fietsers eigenaar zijn van hun persoonlijke gegevens, waarbij Love to Ride de rol speelt van verwerkersverantwoordelijke. Het is ons toevertrouwd om de gegevens van onze fietsers te beheren en te verwerken om hen te helpen hun doelen te bereiken en om onze collectieve missie te ondersteunen om de wereld fietsvriendelijker te maken. Deelnemers kunnen er op elk moment voor kiezen om hun toestemming in te trekken en hun persoonlijke gegevens te laten verwijderen.

Love to Ride gebruikt de verzamelde gegeven van deelnemers over de hele wereld om meer inzicht te krijgen over fietsen. De resultaten worden gebruikt om bedrijven en overheidsinstanties te helpen investeren in de juiste infrastructuur en activiteiten om fietsers de komende jaren te ondersteunen.

Wij gebruiken de persoonsgegevens uitsluitend voor het doel waarvoor wij deze hebben verzameld, tenzij wij redelijkerwijs mogen beslissen dat we de persoonsgegevens kunnen gebruiken voor een ander doel dat verenigbaar is met het oorspronkelijke doel. Wanneer wij jouw persoonsgegevens voor een doel willen gebruiken dat niet gerelateerd is met het oorspronkelijke doel, zullen wij jou daarvan op de hoogte stellen en zullen wij de juridische grondslag toelichten op basis waarvan wij dit recht hebben. Wij kunnen persoonsgegevens van jou verwerken zonder dat jij hiervan op de hoogte bent of dat jij hiervoor toestemming hebt gegeven, maar uitsluitend wanneer dit is

toegestaan of verplicht is op basis van wetgeving.

Gebruikersaccountbeheer

Verkopen we jouw persoonlijke gegevens?

Nee

Verkopen we geaggregeerde informatie aan steden om de planning voor fietsen te verbeteren?

Ja

Maken we gebruik van diensten van derden om jouw gegevens te verwerken om de Love to Ride-service te leveren?

Ja

Verwijderen wij jouw persoonsgegevens en administratie op verzoek?

Ja

Is jouw profielpagina (inclusief jouw naam) openbaar beschikbaar?

Ja

Communicatie 

Sturen we e-mails met betrekking tot betaling en facturatie wanneer je bij ons producten hebt aangeschaft?

Ja

Sturen we marketing e-mails?

Ja, bij akkoord

Volgen

Gebruiken we cookies?

Ja

Love to Ride App

Volgen we de locatie van jouw apparaat wanneer je van A naar B reist?

Ja, bij akkoord

Wat is jouw tijdschema voor het verwijderen van persoonlijk identificeerbare locatiegegevens over activiteiten die geen fietstochten zijn?

30 dagen

Moet je persoonlijke gegevens delen om de mobiele app te gebruiken?

Nee

Sturen we push-up berichten via je mobiele toestel?

Ja, bij akkoord

Belangrijkste termen uitgelegd

Fietsers

Geregistreerde deelnemers op het Love to Ride platform

Wij - ons

Love to Ride LTD

Sync

De synchronisatie van de Love to Ride-app en het Love to Ride-webprofiel

Transactionele email

Een e-mail die we sturen waarvoor geen toestemming voor marketing is vereist, bijvoorbeeld een e-mail om een account te activeren of een waarschuwing over een nieuwe uitdaging

Marketing email

Een e-mail die we alleen met jouw toestemming sturen, bijvoorbeeld een nieuwsbrief

Geaggregeerde gegevens

Data aggregatie is het verzamelen van informatie uit databases met als doel gecombineerde datasets voor te bereiden voor gegevensverwerking

Reisgegevens

Niet-persoonlijk identificeerbare basisinformatie over de modus, datum en tijden van de reizen van een bepaalde app-gebruiker

Ritgegevens

Specifieke persoonlijk identificeerbare informatie over fietstochten

Klant

Over het algemeen steden, raden en overheidsinstanties, maar we werken ook samen met een aantal belangengroepen voor fietsen en bedrijven 

Derde partij

Een vertrouwd persoon, diens partner of entiteit die een rol speelt binnen onze dienstverlening of commerci√ęle activiteiten


Welke informatie verzamelen we? 

We verzamelen informatie wanneer je je registreert op lovetoride.net, ritten registreert en interactie hebt via de website of mobiele app.  

Bij het registreren of bijwerken van gegevens op onze site, kan je worden gevraagd om jouw volledige naam, e-mailadres, postadres, werkpost/postcode, telefoonnummer, geslacht of andere persoonlijke gegevens in te voeren De meeste daarvan zijn optioneel, maar nuttig om je lokale, relevante informatie en aanbevelingen te bieden (bijvoorbeeld om lokale evenementen te promoten die relevant zijn voor jou).  

Wanneer je onze mobiele app gebruikt en met jouw uitdrukkelijke toestemming geeft, verzamelen en verwerken we verschillende informatie met betrekking tot jouw fietsritten, waaronder jouw geolocatiegegevens, start- en einddatums en -tijden van de reis en afstanden. Dit om jou informatie op maat aan te bieden en onze dienstverlening te verbeteren. 

De mobiele app bewaakt en bewaart ook gegevens (inclusief locatie-informatie) voor niet-fietstochten. Zo kunnen wandel- en autoritgegevens tot 30 dagen worden bewaard om correcties door de fietser mogelijk te maken. Hierna worden de gegevens geaggregeerd waarbij alle persoonlijk toerekenbare informatie wordt vernietigd (zie geaggregeerde gegevens).  

Je kunt onze site anoniem bezoeken maar dan kun je geen gebruikmaken van de registratie mogelijkheden. Je kunt onze mobiele app ook downloaden en gebruiken zonder een gebruikersaccount aan te maken. In dit geval kunnen jouw ritten worden geregistreerd met behulp van de functionaliteit van de mobiele app, maar ze worden niet gesynchroniseerd met een Love to Ride-account. Als je je ritten wilt synchroniseren, moet je de optie 'registreren of inloggen' gebruiken - waarna je ritten worden gesynchroniseerd.

Waar gebruiken we jouw gegevens voor?

De informatie die we van je verzamelen, kan op een van de volgende manieren worden gebruikt:

  • Om jouw ervaring te personaliseren, helpt jouw informatie ons om beter in te spelen op jouw individuele behoeften.
  • We streven er voortdurend naar om onze website te verbeteren op basis van de informatie en feedback die we van fietsers ontvangen.
  • Om de klantenservice te verbeteren, helpt jouw informatie ons om effectiever te reageren op jouw vragen en behoeften.
  • Om transactionele e-mails te sturen.
  • Om te helpen begrijpen hoe je reist en je in staat te stellen jouw ritten bij te houden.
  • Om deel te nemen challenges en campagnes of zodat je in aanmerking kan komen voor prijzen.
  • Om onze klanten te ondersteunen bij het verbeteren van de effectiviteit van onze gezamenlijke programma's voor gedragsverandering. De geaggregeerde gegevens van onze fietsers helpen onze klanten te begrijpen hoe zij in steden reizen.

Communicatie 

E-mailcommunicatie is een kernelement van het platform en de ervaring van Love to Ride. Ze vormen een fundamenteel onderdeel van de manier waarop we onze programma's en diensten leveren. Nieuwe gebruikersaccounts worden daarom altijd aangemaakt met transactionele e-mails. Dit omvat challenge-e-mails (waaronder vermelding en beschrijving van prijzen), platformactiviteiten (zoals high-fives) en berichten van een eventuele organisatiebeheerder. We bieden de mogelijk deze e-mailvoorkeuren aan te passen - klik hier om jouw e-mailvoorkeuren te bekijken en te bewerken. 

Als je je hebt aangemeld voor onze marketing-e-mails, kunnen we ook e-mails sturen met betrekking tot evenementen, aanbiedingen en wedstrijden die soms informatie en links bevatten van vertrouwde derde partijen. Je kunt je op elk moment afmelden voor e-mails van Love to Ride door op de afmeldlink onderaan de e-mail te klikken of jouw e-mailvoorkeuren in jouw profielinstellingen te wijzigen.  

Als je ervoor kiest om pushmeldingen van onze mobiele app te ontvangen, kunnen we je een reeks pushmeldingen sturen, waaronder bevestigingen van fietstochten, waarschuwingen voor nieuwe platformfuncties, motiverende berichten en informatie over uitdagingen.

Geaggregeerde gegevens 

We werken samen met de overheid, regionale (reis) autoriteiten en met bedrijven om meer mensen vaker op de fiets te krijgen. Om onze impact over de hele wereld aan te tonen, kunnen we bepaalde geaggregeerde informatie gebruiken, verkopen, in licentie geven en delen. Voorbeelden hiervan zijn onze 'ALL TIME STATS'-totalizers, onze klantimpact rapporten en onze community-heatmap rapporten.  

We kunnen bepaalde niet-fietstochtgegevens die door onze mobiele app zijn gegenereerd, samenvoegen voordat we de persoonsgegevens vernietigen, b.v. een niet-identificeerbare gebruiker reed 5 dagen per week naar zijn werk en 1 jaar later fietsen ze nu 4 dagen per week en rijden ze 1 dag per week. Met dit soort gegevens kunnen we onze collectieve impact op de gemeenschap volgen en tegelijkertijd de privacy van onze gebruikers beschermen.  

We kunnen ook locatiegegevens samenvoegen voordat we persoonlijk identificeerbare reislocatiegegevens verwijderen, b.v. onze gegevens zouden ons kunnen vertellen dat er op een bepaalde datum 47 mensen aan het fietsen waren, 9 mensen liepen en 77 mensen van zuid naar noord reden in Amsterdam.. 

Deze geaggregeerde reisgegevens kunnen worden bewaard om te begrijpen hoe ons programma werkt en om onze klanten te helpen hun gebieden veiliger te maken voor fietsen.

Gegevenstoegang, bewaren, account deactiveren en verwijderen

We verwijderen alle persoonlijk identificeerbare route- en locatiegegevens voor niet-fietstochten 30 dagen nadat deze zijn gegenereerd. Dit geeft de deelnemer de mogelijkheid om elke rit met een onjuist voorspelde vervoerswijze bij te werken. bijv. een fietstocht die ten onrechte als autorit was geregistreerd. We kunnen geaggregeerde metagegevens bewaren zoals beschreven in het gedeelte 'Geaggregeerde gegevens' hierboven.

We slaan gegevens op totdat het niet langer nodig is om onze diensten te verlenen, of totdat jouw account wordt verwijderd, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

Je kunt jouw account op elk moment verwijderen door in te loggen op jouw webaccount en naar 'Profiel bewerken' te gaan en op 'Profiel verwijderen' te klikken. Je kunt ook op elk moment verzoeken om jouw account te verwijderen door contact met ons op te nemen.

Als je jouw profiel verwijdert, worden al jouw persoonlijke gegevens en ritgeschiedenis binnen 30 dagen na het verzoek vernietigd, ook van oude back-ups van onze database.

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je hebt ook het recht om een kopie van jouw persoonlijke gegevens in een gestructureerd formaat op te vragen. Wanneer dit het geval is, zullen wij ons uiterste best doen om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Als je ervoor kiest om de mobiele app anoniem te gebruiken, kunnen we niet garanderen dat je jouw gegevens uit onze diensten kunt verwijderen. Anonieme gebruikers die hun telefoon kwijt zijn, kunnen zich bijvoorbeeld niet authenticeren voor het verwijderen van hun account (of voor enig ander doel).

Geven we informatie door aan externe partijen?

Wij verkopen, verhandelen, of delen geen data die naar jou persoonlijk is terug te leiden aan externe partijen. Onder externe partijen verstaan wij niet onze vertrouwde derde partijen die ons bijstaan in het ontwikkelen van de website, het uitdragen van onze activiteiten, en het garanderen van een voor jou zo fijn mogelijke ervaring. Met deze partijen hebben wij een verwerkersovereenkomst en/of geheimhoudingsovereenkomst gesloten. Workplace Giving is in Nederland de samenwerkingspartner die Love to Ride faciliteert. Workplace Giving is daarmee verwerker en lokale vertegenwoordiger van Love to Ride die jouw persoonsgegevens (voor een deel) namens ons verwerkt. 

We sturen je bijvoorbeeld e-mails via een derde- partij e-mailservice. We kunnen jouw persoonlijk identificeerbare informatie delen met jouw werkgever.

Om de beste gebruikerservaring te garanderen, kunnen we bepaalde bezoekers- en browse-informatie van bezoekers en fietsers verzamelen. Dit kan het IP-adres, het browser- en apparaattype en de taal omvatten, verwijzende en afsluitende pagina's en URL's, datum en tijd, hoeveelheid tijd die op pagina's wordt doorgebracht, welke delen van de site zijn bezocht.

We kunnen deze gegevens gebruiken om onze site te beheren en te verbeteren. In sommige delen van de wereld kunnen bepaalde gebruikersanalysegegevens persoonlijke informatie zijn. Waar dit het geval is, houden we ons aan de toepasselijke wetgeving met betrekking tot ons gebruik en verwerking van deze informatie.

We kunnen jouw informatie ook vrijgeven wanneer we van mening zijn dat vrijgave gepast is om te voldoen aan de wet, ons sitebeleid af te dwingen of de rechten, eigendommen of veiligheid van onszelf of anderen te beschermen. Niet-persoonlijk identificeerbare bezoekersinformatie kan echter aan andere partijen worden verstrekt voor marketing, reclame of ander gebruik.

Jouw volledige (zelf ingevulde) naam wordt weergegeven op jouw persoonlijke profiel, in de activiteitenfeed van de site en op de plekken waar je zelf interactie hebt met andere gebruikers op de site. We raden gebruikers aan hun volledige naam te gebruiken om een transparante en veilige community te bieden en om eerlijke campagnes en challenges te organiseren. Je kunt echter altijd je eerste initiaal van jouw achternaam plaatsen in plaats van jouw volledige achternaam als je dat prettiger vindt.

Daarnaast is ons systeem in Nederland gekoppeld met het systeem van het belongingsprogramma ‚ÄúMobimiles‚ÄĚ. Wanneer jij Mobimiles toestemming hebt gegeven voor het verwerken van jouw persoonsgegevens, ontvangt Mobimiles van ons jouw unieke deelnemerscode en de door jou gefietste kilometers. Daarna kun jij met jouw gefietste kilometers aankopen doen in de shop van Mobimiles. Op deze aankopen zijn de voorwaarden en het privacybeleid van Mobimiles van toepassing. Wij kunnen informatie die naar jou persoonlijk is terug te leiden met je werkgever delen omdat hij in jouw team zit.¬†

We kunnen ook persoonsgegevens vrijgeven indien dit nodig is

om de wet na te leven, ons websitebeleid te versterken en de rechten, eigendom of veiligheid van onszelf en anderen te beschermen. Niet persoonlijk te herleiden informatie mag bovendien worden gedeeld.

Aanbiedingen van derden

We kunnen besluiten om producten of diensten van derden op onze website aan te bieden. Deze derde partijen hanteren hun eigen, onafhankelijke privacybeleid. Workplace Giving is daarom niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de activiteiten die door deze partijen worden uitgedragen. Niettemin doen we ons uiterste best om de integriteit van de website en app te waarborgen en stellen we feedback erg op prijs.

Gebruiken we cookies? 

Ja. Cookies zijn kleine bestanden die een site of zijn serviceprovider via jouw webbrowser naar de harde schijf van jouw apparaat/computer verzendt als je de systemen van die site of serviceprovider toestaat jouw browser te herkennen en bepaalde informatie vast te leggen en te onthouden.  We gebruiken cookies om informatie over je te onthouden, jouw voorkeuren te begrijpen en op te slaan voor toekomstige bezoeken en geaggregeerde gegevens over siteverkeer en site-interactie samen te stellen om in de toekomst betere site-ervaringen en tools te bieden. We kunnen contracten sluiten met externe serviceproviders om ons te helpen onze sitebezoekers beter te begrijpen. Deze dienstverleners mogen de namens ons verzamelde informatie niet gebruiken, behalve om ons te helpen bij het uitvoeren en verbeteren van ons bedrijf.  

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Omdat we de privacy van Love to Ride gebruikers zeer serieus nemen, houden wij ons aan de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat we, zoals hierboven reeds uiteengezet, op een transparante manier met je persoonlijke gegevens omgaan, en we het verzamelen, opslaan en gebruik van data beperken tot wat noodzakelijk is om onze diensten te kunnen aanbieden en een zo goed mogelijke ervaring te cre√ęren voor iedere gebruiker. Mocht je ondanks deze informatie vragen hebben over hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens, horen we dat heel graag. Voor gebruikers in Nederland is een aanvullende ‚Äú‚ÄėVerklaring Verwerking Persoonsgegevens AVG‚ÄĚ opgesteld om duidelijk te maken hoe we voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Jouw (privacy)rechten

Op basis van de privacywetgeving heb jij verschillende (privacy)rechten, zoals het recht om jouw persoonsgegevens te verwijderen of aan te passen, om hier alles over te weten te komen verwijzen wij naar onze Verklaring Verwerking Persoonsgegevens.

Bèta-testprogramma

Voor gebruikers van ons bèta-ontwikkelingsprogramma voor mobiele apps gelden iets andere bewaartermijnen voor gegevens. Om ons in staat te stellen het vermogen van de app om te voorspellen wanneer een fietser op de fiets zit te verbeteren, kunnen we alle gegevens bewaren die zijn gegenereerd door de gebruikers van de bètagemeenschap totdat ze vragen om het bètatestprogramma te verlaten, migreren naar de openbare versie van de app (beschikbaar in de App Store), hun instellingen voor het delen van gegevens wijzigen of verzoeken dat hun profiel wordt verwijderd.

Alle gegevens van het bètatestprogramma worden opgeslagen op versleutelde servers die tweefactorauthenticatie vereisen en zijn alleen toegankelijk voor geselecteerde Love to Ride-technici om te begrijpen en te verbeteren hoe de app fietstochten detecteert.

Servicevoorwaarden

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de deelnemersvoorwaarden. Hier kom je alles te weten over het gebruik van de website, disclaimers en beperkingen van aansprakelijkheid rondom het gebruik van deze website: Terms of Service: Love to Ride

Jouw toestemming

Door gebruik te maken van lovetoride.net stem je toe met het privacybeleid van deze website.

Contactgegevens

Workplace Giving
Kinderhuissingel 1
2013 AS Haarlem

info@workplacegiving.nl

Love to Ride Ltd
Streamline
Paintworks
Bristol
BS4 3AS
UK

Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerkingen door Love to Ride. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Commissioners Office in de UK (Make a complaint | ICO) en in Nederland de Autoriteit Persoonsgegevens (zie voor meer informatie: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl).


Meer informatie Ik doe mee! Registreer